2018

Young & Younger

Young & Younger

Een akoestisch duo gevormd door de broers Marc en Kris Schouten. Ze willen dan de eeuwige jeugd behouden, maar de muziek die zij spelen komt vooral uit de 50ies en 60ies. En bij die tijd hoort natuurlijk de Rock ’n Roll. Dat de heren dit genre goed beheersen bleek wel tijdens het 50 jarig bestaan van de De Schoof, toen zij verschillende Rock ’n Roll koppels naar de dansvloer wisten te verleiden met hun vertolking van deze muziek.

Detour

Detour is een Westfriese band opgericht door vier vijftigplussers die voor de lol pop en rock liedjes spelen. De meeste liedjes komen uit de jaren zestig en zeventig, maar ook wat recenter werk wordt gespeeld! Enkele leden hebben in het verleden in de Band Liverpool gespeeld, andere weer in de Kelderboyzzz en Generation Gap. De bezetting is als volgt: Sjaak Neuvel op zang, Koos Roozendaal op gitaar, Joop Berends van Loenen op drums en Theo van Ophem op de basgitaar. Detour zal Molenpop openen rond de klok van 14:00 uur!

Judas

Als het festival kerkpop had geheten had deze band waarschijnlijk niet gespeeld, met uitzondering van misschien een optreden op het kerkhof. Want ‘Judas’ is de meest gehate naam uit de geschiedenis, met natuurlijk een godsdienstige connotatie. Kortom, een leuke naam voor een band moeten Kees Broersen, Huub Sijm, Patrick Terwee en drummer Sander-foen-a-foe hebben gedacht. Ze beschrijven hun repertoire zelf als ‘smaakvolle harde muziek’. De enige vraag blijft dan natuurlijk: gaan ze het gelijknamige nummer ‘Judas’ van Lady Gaga ook nog spelen? Kom er achter op 30 september! Zoals Iron Maiden zong ‘Judas be my guide’ zal deze band het laatste Molenpop inluiden rond de klok van 5 uur.